Jdi na obsah Jdi na menu

Hasičky z Tylovic soutěžily poprvé, přesto se postavily na bednu

 A nejen to. V konkurenci deseti družstev dokonce vybojovaly třetí místo. Informuje o tom dnešní vydání Spektra Rožnovska. „Měly jsme strach, že neobstojíme, vždyť jsme všechny byly na závodě poprvé. Ale požární útok se nám opravdu povedl," zhodnotila Natálie Frydrychová. Družstvo žen má Sbor dobrovolných hasičů z Tylovic poprvé po šestasedmdesáti letech. „Chytlo nás to. Budeme dál trénovat a bojovat o čelní příčky v tabulkách,“ usmála se dvacetiletá dívka.

Ženy se scházejí jednou v týdnu. A podle mužských kolegů, kteří se požárnímu sportu věnují o poznání déle, předvádějí vyrovnané výkony. „Řekl jsem jim, že když poctivě trénovaly, nemají se čeho obávat. Jsem rád, že jsem měl pravdu,“  usmál se jednatel dobrovolných hasičů z Tylovic Ondřej Jurča. Jeho družstvo mužů A skončilo kvůli technické závadě na 14. místě ze sedmnácti mužstev. „Je to škoda. Obhajovali jsme prvenství a měli jsme závod dobře rozběhnutý,“ zhodnotil hasič s tím, že tylovické béčko se umístilo na sedmé příčce. Reputaci si mohou muži spravit už tuto  sobotu v Karolince a Prostřední Bečvě. O týden později pak budou soutěžit v Makově a sezonu ukončí v neděli 8. září na Pohárové soutěži v Kopřivnici. (Spektrum Rožnovska)

Fotografie z rožnovské soutěže hasičů si můžete prohlédnout ve fotogalerii Lukáše Navrátila a na osobním blogu Photo by Štvery.