Jdi na obsah Jdi na menu

Ondřej Jurča: Tylovjany nechceme zklamat

ondra.jpgTylovice.cz začaly na podzim přinášet informace o vašich sportovních úspěších. Můžete zhodnotit výsledky za celý letošní rok?

V roce 2011 se soutěžní družstvo SDH Tylovice zúčastnilo 18 soutěží v Moravskoslezském kraji, Zlínském kraji a na Slovensku. Je to o sedm více než v roce 2010 a o devět více než v roce 2009. Chtěl bych zdůraznit, že jsme letos získali lepších sportovních výsledků oproti dřívějším letům. Zatímco za celou soutěžní sezonu v roce 2009 jsme dosáhli nejlepšího umístění na čtvrté pozici, v roce 2010 jsme byli jednou třetí, jednou druzí a jednou první a v letošním roce jsme vybojovali jedno třetí místo, čtyři druhá a dvě první místa.

Na kterých soutěžích jste zvítězili?

Na pohárové noční ve Vidči a pak ještě v disciplíně požární útok v okresní soutěži v Horní Lidči. Druhého ocenění si vážíme nejvíce, protože jsme vlastně historicky poprvé postoupili z obvodového kola do okresního. Díky výbornému výsledku v požárním útoku v Horní Lidči jsme se pak dostali do prestižní výběrové soutěže o Pohár hejtmana Zlínského kraje.

Tam jste skončili šestí, což na premiérovou účast rozhodně není špatný výsledek.

Vsetínský okres reprezentovala čtyři družstva a my jsme se z nich umístili nejlépe.

V extralize České republiky v požárním útoku jste letos štěstí nezkusili?

Chtěli jsme poměřit naše síly s republikovou špičkou a do Babic jsme se letos v srpnu přihlásili. Skončili jsme dvaatřicátí s časem 21,87 sekund. Pro nás to byl sice průměrný výkon, ale za ten pocit soutěžit po boku nejlepších družstev České republiky to stálo.

Troufnete si na extraligu i příští rok?

Chceme se přihlásit do pěti soutěží. Extraliga však vyžaduje nejen hodně času, ale je náročná i z finančního hlediska (jezdí se po celé republice). Vybrali jsme si proto pět nejlbližších lokalit, v nichž se v roce 2012 bude závodit a kterých bychom se rádi zúčastnili.

K dosažení výborných výsledků členové družstva potřebují dobrou fyzickou kondici. Hodně však záleží i na technické výbavě...

Naše stará dobrá Máňa, která nám sloužila tři sezony, už nestačí novým kolegyním z konkurenčních družstev. Stavíme proto nový stroj a na jaře bychom s ním už chtěli začít trénovat. Rádi bychom v příštím roce dosáhli ještě lepších sportovních výsledků. Tylovjané nám fandí a my bychom je nechtěli zklamat. Za jejich podporu jim moc děkujeme a přejeme pěkné svátky vánoční a hodně štěstí a zdraví v novém roce.

(MTA)