Jdi na obsah Jdi na menu

Seniortaxi už jezdí také v Ostravě! Dočkáme se i v Tylovicích?

Zatímco většina radnic, která zavedla seniortaxi, ho dotuje ze svého rozpočtu vybrané taxislužbě, radnice ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky  využívá  stávající vozidlo úřadu a vlastní zaměstnance. Stejně jako v Zašové. 

Auto radnice sveze jen lidi s trvalým bydlištěm v obvodě (prokázat se musí při nástupu) starší 65 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Dopraví je k lékaři nebo na kterýkoli úřad na území celého města, ale maximálně třikrát za měsíc.

Za jednu cestu zaplatí senior, případně i doprovod, 20 korun. Doprovod držitele průkazu ZTP a ZTP/P má jízdu zdarma. Pokud si lidé stihnou vyřídit své záležitosti do 15 minut, řidič na ně počká a odveze je domů bez dalších poplatků. Zdrží-li se déle, řidič pro ně přijede, ale každý znovu zaplatí 20 korun.

Služba je k dispozici v pracovní dny od 7 do 15 hodin. Do 15. dubna 2015 ale ve zkušebním provozu jen pro obyvatele domů s pečovatelskou službou, až poté pro celou cílovou skupinu. Auto je nutné objednat nejpozději den předem. Více informací zde:seniortaxi-ostrava.jpgSlužební auto, které vozí starší a nemocné občany k lékaři, má na boku příznačný název:Radnice pro lidi.