Jdi na obsah Jdi na menu

Tylovjané odevzdali hasičům 8 640 kg železa

V sobotu 29. října Sdružení dobrovolných hasičů v Tylovicích uskutečnilo sběr šrotu. S jakým výsledkem?

Byli jsme až zaskočeni, kolik železného odpadu se nasbíralo. Začali jsme už v pátek odpoledne a pokračovali pak následující den ráno. Já osobně jsem se zapojil až v sobotu odpoledne a musel jsem smeknout před výkonem kluků. Jakmile jsem dorazil, málem mi oči vypadly, když jsem viděl stát tři plné vlečky starého železa vedle sebe!

Kolik se vlastně šrotu nasbíralo?

Celková hmotnost činila 8 640 kilogramů. Chtěl bych využít této příležitosti a všem Tylovjanům, co se aktivně sběrové hasičské soboty zúčastnili, třeba jen odevzdáním plechovky se starými hřebíky, moc a moc poděkovat jménem celého družstva tylovských hasičů. Máme v plánu šrotovou brigádu organizovat vždy dvakrát do roka, aby se lidem naše aktivita dostala do podvědomí. Takže příští sběr bude zase na jaře 2012.

Tylovičtí hasiči patří ke 380 českým sborům, kteří se přihlásili do soutěže Elektrowinu a začali sbírat i staré elektrozařízení.

První sběr jsme uskutečnili zároveň se sběrem šrotu a během soboty a neděle jsme svezli 13 lednic, osm starých televizorů a pět praček. Nevěřili byste, jak byli lidé rádi, že jsme si ty staré lednice a pračky odvezli a ulehčili tak práci převážně starším občanům. Na základě těchto zkušeností jsme se v našem hasičském kolektivu rozhodli, že budeme organizovat i jednorázové sběry starých elektrospotřebičů. Kdy? Určitě na jaře a nebude to shodný termín se sběrem šrotu. Elektrosběry uskutečníme sólo a dopředu o této akci budeme informovat prostřednictvím www.tylovice.cz.

Připravila: Libuše Miarková

srot.jpg

Máte-li doma starou lednici, pračku, myčku, ale i televizory, počítače, vysoušeče vlasů a další elektrospotřebiče na vyhození, uschovejte je, prosím, pro naše hasiče. Na jaře si je při další sběrové sobotní brigádě od vás určitě odvezou.

Ilustrační foto: www.recyklujteshasici.cz