Jdi na obsah Jdi na menu

Uplynulý víkend zapíšeme zlatým písmem do kroniky SDH Tylovice

CHORYNĚ, JABLŮNKA A HORNÍ BEČVA - V pátek 4. července jsme se poprvé zúčastnili nočního klání v nedaleké Choryni. Jelikož jsme zde nikdy nesoutěžili, čekalo nás překvapení v podobě úzké trati na asfaltu, přes horizont a mírně do zatáčky. Podařilo se složit dvě družstva mužů. Klasicky tylovické Áčko, doplněné chlapci z tylovického Béčka. Na startu pak tylovické Béčko doplnila děvčata z tylovického ženského družstva, která se bohužel nesešla v plném počtu pro závod.

Nejdříve se představili muži z Áčka. Nastavili laťku ostatním družstvům s časem na hranici 16 vteřin a usadili se na první příčče. Tuto pomyslnou laťku již nikdo nedokázal přeskočit! Nezahálelo přitom ani tylovické Béčko. Naše holky na savicích ukázaly, že se dokáží rovnat i s chlapci a hezky rozběhlý útok s mírným prostřikem na pravém proudu usadil družstvo na prozatímní druhé příčce. Slibovalo to hezký double Tylovic, ale hasiči z Milotic nad Bečvou se přece jen vměstnali přesně mezi naše obě družstva.

Vydařený závod v Jablůnce
Následující den nás čekala soutěž v Jablůnce a hezký putovní pohár. Krásné sobotní dopoledne, travnatá trať, dobrá nálada z pátečního úspěchu a přihlášené všechny tři družstva Tylovic:)
Na startu opět naše Áčko. Všechno klape, voda rychlá, proudaři na čáře a setřik zastavuje časomíru na hodnotě 15.38. V pořadí jsou ale další a navíc silná družstva, tak začínají hrát nervy, zda se tento čas udrží a s ním i první příčka.
Na základně se však chystají naše dívky. Hladce rozběhnutý útok, rychlá voda a pěkné sestřiky! Čas pod hranicí 20 vteřin holky usadil na prvním místě! Následovalo další čekání na výsledky tentokrát dámských družstev. A konečné pořadí?  Historicky první vítězství pro tylovické ženy a vítězství tylovického Áčka. Gratulujeme!
Kluci z Béčka bohužel po kolizi u mašiny, kde se nepodařilo rychle zapojit spojku a roztáhnout hadice, sice útok dokončili, ale s časem, který stačil jen na 8.místo. 

Nepřekonané Áčko s Béčkem v Horní Bečvě
Po úspěchu v Jablůnce jsme se rychle přesunuli na Horní Bečvu na velmi prestižní soutěž. Vždyť naše družstvo zde dva roky za sebou zvítězilo a pokud by zvítězilo i potřetí, zůstal by nám už navždy krásný putovní pohár - ručně vyřezávané sousoší Cyrila a Metoděje! 
Do soutěže se přihlásila opět všechna tři družstva z Tylovic. Nejdříve nastoupily dívky. Předvedly ukázkově rozběhnutý útok s  prvním sestřikem v čase 17.40. Jenže upadla proudařka, která po krkolomném a zle vypadajícím pádu útok sice dokončila, ale čas stačil pouze na celkové páté místo. Hlavní však je, že závodnice je zdravotně v pořádku, i když je od asfaltové tratě dost podřená. Velký dík patří také Zuzce Bělíkové ze sousedního SDH Vigantice za doplnění našich holek na pravém proudu. (Zuzka mimochodem s našimi děvčaty zaznamela svůj osobní rekord - již zmiňovaný setřik v čase 17.40).

Tylovické Áčko nastoupilo s velkou motivací, avšak v klidu. Splnili jsme, co se od nás očekávalo, a s časem 15.15 jsme se opět usadili na první příčče! V zápětí však na základnu nastoupilo Béčko a s naprosto luxusním útokem si kluci napravili reputaci z nevydařené Jablůnky. Ukázali Áčku i ostatním družstvům záda a vítězný čas 15.05 korunoval již tak úspěšný víkend.

f_1.jpg

Tylovice tak získaly putovní pohár Cyrila a Metoděje do svého vlastnictví, což se za dvacetiletou  historii konání této soutěže podařilo jen hasičům z Trojanovic a až nyní nám a zároveň double, když Tylovice obsadily první dvě místa :)

Celková rekapitulace:
noční Choryně.  4. července 2014

1. místo: Tylovice A
3. místo: Tylovice B


Jablůnka, 5. července 2014
1. místo: Tylovice A
1. místo: Tylovice ženy


Horní Bečva, 5. července 2014
1. místo: Tylovice B
2. místo: Tylovice A

 Stanislav Gajdůšek