Jdi na obsah Jdi na menu

Úspěšný start tylovických hasičů

Sportovní sezona se nám rozběhla. V pátek 28.června jsme dorazili do Lešné u Valašského Meziříčí na noční soutěž. Jako první vyběhlo tylovické Áčko a s časem 17:28 se usadilo na první pozici. Nezahálelo ani Béčko a také předvedlo útok jak se patří. Na levém proudu dokonce zaznamenalo nejrychlejší sestřik soutěže, jenže problém na pravém proudu zastavil časomíru na hodnotě 17:86, což ovšem stačilo na příčku druhou hned za Áčkem. Už jsme se pomalu začali těšit z Tylovického double, ale jako poslední na start se postavilo družstvo ze slovenského Setechova a o 0,04 sekundy bylo rychlejší než tylovické Áčko. I tak jsme do Tylovic dovezli pěkné druhé a třetí místo. Pro kluky z Béčka to byl vysněný první pohár :)
Na druhý den jsme nejprve zavítali na Hutisko, kde místní hasiči slavili 90 let. Po slavnostní schůzi jsme se vydali do Valašské Bystřice na další soutěž. Obě družstva byla pozitivně naladěna z pátečního úspěchu. Na start se postavilo jako první tylovské Áčko. Všechno klaplo jak mělo a čas 15:31 do samotného závěru nebyl překonán a mohli jsme slavit vítězství. Kluci z Béčka taky velmi pěkně rozběhli útok, ovšem oba proudaři upadli před čárou nástřiku a s časem 16:36 skončili na šestém místě. Ale i tak si zasloží velkou pochvalu :)
Další soutěž se koná již tento pátek na Horní Bečvě, kde budeme obhajovat putovní pohár Cyrila a Metoděje, tak snad se opět zadaří.


Stanislav Gajdůšek, SDH Tylovice