Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí za dalším úspěšným víkendem

Uplynulý víkend začal účastí všech tylovských družstev na noční soutěži v pátek 11. července 2014 ve Vidči. Po vydatném dešti byl kopec řádně promočený, ale dal se s určitou dávkou opatrnosti vyběhnout bez větších problémů. Tylovické Áčko šlo z našich družstev jako první. Útok sice rozběhlo na hezké umístění, ale příliš rychlá voda zastavila levého proudaře těsně před hranou rozmočeného kopce. Podklouzl a než se opět dostal na horizont, časomíra již ukazovala čas přes 20 vteřin a bylo po naději. 
Ve hře však byly ještě dívky. S rozvahou a na jistotu dokončily útok. Výsledný čas stačil na celkové 4. místo.
A muži z Béčka? Potýkali se rovněž s mírnými problémy v kopečku, ale nezaváhali, útok dokončili a výsledný čas zajistil krásné třetí místo!

Sobotní odpoledne ve Veselé
Ve Veselé nás čekalo krásné počasí. Pravda, po pátečním nočním křepčení byli někteří nevyspaní, ale na startu se přece jen objevila všechna tři družstva z Tylovic. Áčko šlo na start nejdříve. Tentokrát všechno klaplo a dosažený čas 15.14 ho postavilo na první příčku.
Ženy, jejichž družstvo doplnily proudařky z Vigantic, se potýkaly s problémy na základně u rozdělovače. Jenže kvůli nesrovnalostem u časomíry porotce rozhodl opakování zmařeného útoku. Což děvčatům pomohlo.  Nový pokus se vydařil o poznání lépe a výsledný čas 20.34 jim zajistil druhé místo před Viganticemi. Zvítězily ženy z Komárovic.
A jak dopadli muži z Béčka? Nabuzení z pátečního úspěchu  startovali naplno, malinké zaváhání na vodě a výsledný čas 16.70 je zařadil na průběžné druhé místo hned za Áčko. Ovšem co čert nechtěl, poslední útok mužů z Veselé u Zlína odsunul tylovické Béčko na třetí místo s rozdílem pohých 0.02 sekundy! Double se tedy nekonal, ale i tak bylo sobotní klání ve znamení úspěchu.

O valašský širák ve Velkých Karlovicích
V neděli se všechna tři družstva vydala do Velkých Karlovic - Tísňav na soutěž O valašský širák.  Čekalo nás krásné počasí, trať s betonovým základem a částečně travnatá s terči v kopci.
Tylovické dívky vyběhly jako první. Opět jim pomohly proudařky z jiného družstva, tentokrát z Hutiska-Solance. Útok nebyl špatně rozběhnutý, ovšem pozdní pokyn strojnici k přidání plynu zmařil naději na umístění na stupních vítězů. Výsledný čas stačil pouze na páté místo.
Tentokrát se nedařilo ani tylovskému Áčku.  Nezapojená spojka proudaře a následný prostřik na pravém proudu sesunul družstvo na konečnou sedmou příčku. Zato kluci z béčka předvedli útok, jak nejlépe umí, a jako jediní dosáhli času pod 16 vteřin v konkurenci 18 družstev! S přehledem tedy zvítězili a mohli se radovat s valašským kloboukem na hlavě :) 

Stanislav Gajdůšek

Výsledky jednotlivých závodů:
Noční Vidče - 11. července 2014

muži B - 3.místo
ženy - 4.místo

Veselá - 12. července 2014
muži A - 1.místo
muži B - 3.místo
ženy - 2.místo

Velké Karlovice-Tísňavy - 13. července 2014
muži B - 1.místo