Jdi na obsah Jdi na menu

Pěkná tylovická tečka za letošní hasičskou soutěžní sezónou

BEZMĚROV – Účast v krajské soutěži o Zlatý pohár hejtmana Zlínského kraje považují tylovičtí hasiči za vyvrcholení letošních závodů v požárním sportu. Uskutečnila se za účasti sedmnácti mužských družstev v sobotu 17. září 2011 v Bezměrově na Kroměřížsku a SDH Tylovice v ní vybojovalo pěknou šestou příčku a umístilo se tak nejlépe ze vsetínského okresu, který reprezentovala čtyři mužská družstva. „Jsme rádi, že jsme do Bezměrova jeli a získali další zkušenosti v požárním sportu, který začíná být stále více oblíbený nejen mezi mladými hasiči,“ sdělil Ondřej Jurča, člen sportovního družstva SDH Tylovice. „Byla to krásná tečka za letošní sezónou, v níž jsme několikrát obsadili přední příčky v obvodových a pohárových soutěžích na Moravě. Za všechny bych rád jmenoval například červnové prvenství v okresním klání v disciplíně požární útok nebo vítězství v červencové noční soutěži ve Vidči,“ dodal O. Jurča.

Voda byla velmi rychlá, pozlobil nás však náhlý silný vítr

Stanislav Gajdůšek pro Tylovice.cz popsal průběh soutěže:

První kolo probíhalo do poloviny docela dobře, ovšem potom hladký průběh překazila závada na přetlakovém ventilu, zrovna při našem startu. Nicméně jsme odstartovali, všechno klaplo až na malý pád strojníka, který ovšem zaváhání dohnal. U nástřikových terčů, kdy je zapotřebí naplnit desetilitrovou nádobu vodou a až poté se zastaví časomíra, taky všechno klaplo. Prvním pokusem s docíleným časem 27:70 jsme se dostali na šesté místo a čekali na kolo druhé. To začalo hned bez přestávky po odběhnutí posledního družstva z prvního kola, protože už tak byl časový skluz. V druhém kole žádné technické problémy již nenastaly. Voda byla velmi rychlá, kluci vzadu zabrali a čas 18 vteřin při výstřiku sliboval krásný výsledný čas. Jenže co se nestalo! Náhlý silný vítr zcela znemožnil trefit terče a naplnit tak nádobu. Výsledný čas 28:55 nám nijak nepomohl, avšak ani neuškodil. Nakonec jsme si konečné šesté místo udrželi, což považujeme za velký úspěch.


Sestava: STROJ- Tomáš Solanský, SAVICE- Radek Fojtášek, KOŠ- Jan Solanský, BÉČKA- Vojtěch Jurča, ROZDĚLOVAČ- Dominik Holub, PRAVÝ PROUD- Stanislav Gajdůšek, LEVÝ PROUD- Ondřej Jurča, TRENÉR- Jaroslav Šidliak. 

1.jpg

Tylovičtí hasiči na startu 17. září v Bezměrově.

 

Foto:Archív SDH Tylovice