Jdi na obsah Jdi na menu

Robert Kramoliš je nejlepším Mistrem výčepním roku 2020

Jak správně čepovat pivo? To není jen o „puštění“ výčepního kohoutu, ale i o dalších znalostech a dovednostech. Jak pivo správně ošetřit a načepovat, o tom se můžete přesvědčit v tylovické pivnici Harcovna. Třetím rokem zde pracuje Robert Kramoliš, který v minulých dnech vyhrál v Nošovicích šestý ročník soutěže Radegast Mistr Výčepní 2020.

Šestadvacetiletý Tylovjan se z úspěchu raduje. Vždyť ve finálovém kole, v němž soutěžilo 18 vítězů regionálních kol, prokázal své dovednosti nejen v písemném testu z teoretických znalostí historie pivovaru, výroby piva a péče o pivo, ale také v praktické zkoušce – čepování pákovým a otočným kohoutem.

 „Je to úžasný pocit vystoupit na vrchol v takto prestižní a kvalitními výčepními nabité soutěži. Moc si ocenění vážím. Vždycky se snažím pivařům načepovat to nejlepší pivo, které si v naší hospodě vychutnají a je to pro ně příjemný zážitek,“ uvedl Robert Kramoliš.

Šestého ročníku soutěže Radegast Mistr Výčepní 2020 se v České republice zúčastnilo celkem 160 výčepních ze 112 hospod. Do finále se nakonec probojovalo dvanáct mužů a šest žen. (MTA)
rob.jpg
Robert Kramoliš s trofejí za vítězství.  Foto: Ing. Ondřej Jurča