Jdi na obsah Jdi na menu

Sběr šrotu pro tylovické hasiče v sobotu 29. října

 TYLOVICE –  Při hodnocení letošních výsledků ve sportovní požární soutěži  se členové družstva SDH Tylovice v Rožnově pod Radhoštěm rozhodli, že v příští sezóně musí být ještě lepší než v letošním roce, kdy skončili v polovině soutěží na stupních vítězů a ve zbývajících se drželi v první desítce. Což znamená, že oproti roku 2010 se zlepšili téměř o sto procent.

Jenže Marie, jak mladí hasiči říkají hasicímu stroji, s nímž se na požárních soutěžích prezentují, už je starší dáma, která nedokáže konkurovat novým, mnohem výkonnějším strojům. Jak uvedl Stanislav Gajdůšek, člen tylovického sportovního družstva, stroje ostatních soutěžících  jsou rychlejší až o o 1,5 vteřiny na výtlaku, což znamená rozdíl mezi prvním a v případě extraligy mnohdy i třicátým místem.

A tak se tylovičtí hasiči rozhodli, že seženou finanční prostředky na nový hasicí stroj, s nímž by Tylovice důstojně reprezentovali. Jeho cena se pohybuje kolem 80 až 90 tisíc korun. Hasiči chtějí požádat o sponzorskou pomoc tylovické firmy a také spoluobčany. Na sobotu 29. října 2011 vyhlásili šrotovou sobotu. „Od osmi hodin rána budeme projíždět Tylovicemi a sbírat staré železo. Vyzýváme občany a firmy, kteří mají šrot, chtějí ho odevzdat a přispět tak na naši novou Marii, aby nám zavolali nebo poslali SMS na telefon 607 934 806. Přijedeme i pro jeden rezavý kbelík,“ dodal Stanislav Gajdůšek.

(MTA)