Jdi na obsah Jdi na menu

Svaťa Božák z Tylovic šestý v ultramaratonovém závodě Kolem Rakouska

RAKOUSKO - Neuvěřitelný třetí ultramaraton v jediné sezóně má za sebou cyklista Svaťa Božák z Tylovic. V srpnovém závodě Kolem Rakouska (Race around Austria) dojel šestý, což je fantastické umístění. BLAHOPŘEJEME! Pro Svaťu to byl zatím nejdelší a také nejtěžší životní závod, který měl bezmála 2 200 km s celkovým výškovým převýšením více jak 28 tisíc metrů. „Chtěl jsem nejen splnit šestidenní limit v kategorii sólo muži, ale zajet i co nejlepší výsledek,“ uvedl valašský ultramaratonec, který trasu zajel za čtyři dny, 14 hodin a 44 minut. 

s1.jpg

Svaťa Božák v průběhu rakouského závodu.

Skvělé umístění motivuje čtyřiatricetiletého maratonce k účasti na nejdelším a nejtěžším světovém Závodě napříč Amerikou, který má 4846 kilometrů. Zda se sen Božákovi v příštím roce splní, to bude záležet nejen na jeho fyzické kondici, kterou míní nadále rozvíjet, ale také na štědrosti sponzorů.

Tylovjané, víte-li o bohatém sponzorovi, který by Svaťovi mohl pomoci s finančním zajištěním jeho sportovní dráhy, ozvěte se. Více se o našem úspěšném ultramaratonci dozvíte na jeho webu. Pěkný článek o Božákově přípravě na rakouský závod zveřejnil Valašský Deník.

(MTA) 

s2.jpg

 Rakouské Alpy daly tylovskému ultramarotonci pořádně zabrat...