Jdi na obsah Jdi na menu

Tylovjané založili osadní komisi

Zástupci občanů Tylovic v úterý 12. dubna 2022 v místní restauraci Harcovna ustavili osadní komisi Tylovice. Jedná se o poradní orgán rady města Rožnova pod Radhoštěm, která tento návrh již obdržela k projednání.

Kdo osadní komisi tvoří? Monika Santovjáková z Dolních Drah, Ing. Zuzana Gregorová ze sídliště Harcovna, Ing. Ondřej Jurča z Horních Drah, Ladislav Hanzlík z Kulišťákovy ulice a Jiří Martinek z ulice Za Hážovkou. Posledního jmenovaného, který je členem městského zastupitelstva v Rožnově, členové  osadní komise zvolili za jejího předsedu.

Členové nově vytvořené komise na své ustavující schůzce projednali jednotlivé oblasti, na něž se chtějí zaměřit. Souvisejí zejména se sanací skládky Národního muzea přírody, s dopady dopravní zátěže, světelného smogu, prašnosti a hlučnosti. Za důležitou prioritu považují i otázky související s další výstavbou v Tylovicích a výsadbou zeleně. Nemalou pozornost chtějí věnovat prevenci bezpečnosti silničního provozu, značnému dopravnímu zatížení, energetickému konceptu veřejného osvětlení, dále dokončení výstavby poslední etapy chodníku kolem hlavní silnice a vybudování dosti frekventovaného chodníku od křížku k sídlišti Harcovna a následně pak k Elektroprojektě. Vzhledem k tomu, že se do Tylovic stěhují i mladé rodiny, členové osadní komise se chtějí rovněž zaměřit  na opětné zavedení spádovosti pro místní mateřskou školu, dále pak na vytvoření komunitního centra pro různé věkové kategorie včetně hřiště a venkovní posilovny. Větší pospolitosti Tylovjanů by jistě přispělo také vytvoření venkovního místa pro scházení obyvatel za účelem kulturních akcí, obnovy tradic a  budování sousedních vtahů.

Výše uvedené návrhy jsou podle členů nově vytvořené osadní komise v souladu se strategickým plánem rozvoje města 2021-2030. (LM)