Jdi na obsah Jdi na menu

V areálu tylovického hřbitova se budou kácet stromy

Na naši otázku odpověděla Petra Glumbíková z odboru správy majetku takto:
„V následujících dnech bude probíhat kácení celkem tří stromů v areálu a blízkém okolí hřbitova v Tylovicích. Jedná se o lípu nalevo od technické budovy, dále o břízu nacházející se v dolním rohu a o jednu lípu první v řadě před plotem hřbitova (na rohu hlavní a vedlejší ulice). Stromy jsou ve špatném zdravotním stavu, mají hnilobné dutiny, suché koruny a větve. V jednom případě hrozí odlomení dvojitého kmene. Určeny ke kácení jsou proto, aby nedošlo ke zranění osob pohybujících se v okolí hřbitova a poškození pomníků na hřbitově.“

(MTA)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hanička - Mohlo by se líbit

Ahoj, máte se? Teď se šíří po netu a mezi lidma zajímavá možnost přivýdělku, perfektní na jarní večery!! Už od začátku ledna si takto sama přivydělávám a je to až neuvěřitelné! Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak to dojím, co to jde... Píše o tom na www.CervenaCerna.cz

Miarková, redakce Tylovice.cz - Stromy jsou již pokáceny a fotoreportáž si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde:

http://www.tylovice.cz/fotoalbum/krajina-kolem-nas/kaceni-stromu-v-arealu-tylovickeho-hrbitova/

Jan Surý - Obnova zeleně

Je mi líto starých stromů, ale bohužel nic nemá věčné trvání. A je vždycky na zvážení, co je menší zlo. Jestli strom, který už neplní svou funkci a spíše v zástavbě škodí než prospívá. Nebo lpění na nějakých předpisech vymyšlenými od stolu lidmi, kteří se do terénu podívají jen když musí.
Jsem rád, že práci řídí pan Solanský, který mezi námi žije a proto musí jednat uváženě. Dále jsem rád, že kácení stihli ještě před začátkem vegetace. Je velice smutné, když se kácí zelený, nebo dokonce kvetoucí strom. (viz kaštan u Harcovny)
Nově nasazené stromy u kříže i u hřbitova časem nahradí staré a vyřeší tak problém, který by se pouze odložil na časy příští. Pokud by se nevyřešil sám tím, že by strom spadl na někoho nebo něco což by způsobilo škodu daleko větší.
Při té příležitosti mi začala v hlavě vrtat otázka, co se vůbec děje
s přírodou?
Když jsem byl malý a žil jsem na dědině, tak jsem jmelí znal pouze
z učebnic. Ještě když jsem už dlouho bydlel v Tylovicích, byl problém sehnat jmelí na Vánoce. Rostlo pouze na opravdu starých stromech. Teď je ho tolik, že není problém jej objevit i na malém stromku, který nemá ani desítku let. Když se na stromě, nebo jinde usadí parazit, je otázkou několika let, že napadený skončí. Snad to není znamení nové doby ?