Jdi na obsah Jdi na menu

Víkendové zápolení v Podhradní Lhotě a Kopřivnici

V pátek 5. září jsme přijali pozvání na noční soutěž do Podhradní Lhoty. Konečně se podařilo poskládat i družstvo B s malým doplněním z Áčka. Tomu naopak zase vypomohl košař Jindra z Béčka. Holky se tentokrát nesložily.

Jelikož jsme šli na start zhruba v polovině závodu, potýkali jsme se se značně promočenou tratí. Nic jsme nenechali náhodě a s rozvahou jsme nastoupili ke startu. Základna klapla na jedničku s malým zaváháním na koši. Vyrovnané sestřiky nám zajistily konečnou druhou příčku. Lépe zaběhli jen domácí :)

Béčko bohužel bez řádného předchozího tréninku zaznamenalo kolizi u rozdělovače. A to nebyla jediná smůla. Nenašroubovaný koš u kádě donutil rozhodčí zvednout červený praporek, což značí neplatný pokus. Tímto se kluci zařadili mezi poslední.

Osobní rekord Áčka v Kopřivnici
V sobotu jsme odpočívali a chystali se na nedělní odpoledne do družebního sboru v Kopřivnici. Na start dorazila kompletní základna tří družstev. Náběh k základně z kopečka a krásná rovná trať slibovaly rychlé časy, což se také potvrdilo. Hned v prvním kole se tylovickému Áčku podařilo zastavit časomíru pod hodnotou 15 vteřin, konkrétně 14.574, což byl prozatím osobní rekord! Píšu prozatím, protože v následujícím kole se podařila ještě větší senzace. Po dohodě s ostatními v týmu jsme šli druhý útok "buď anebo" s cílem ještě stáhnout čas. Stalo se a osobní rekord jsme stáhli na konečnou hodnotu 14.260. Ovšem na levém proudu byl zaznamenán sestřik na magické hranici 13 vteřin, přesněji 13.797. Mimo jiné také nejrychlejší levý proudař soutěže! Co čert nechtěl, družstvo Trojanovic, které předvádí velmi kvalitní útoky, zastavilo časomíru na obou proudech pod hranicí 14 vteřin, což jim zajistilo první místo. Tímto jsme se zařadili opět na stříbrnou příčku, kterou jsme udrželi až do samého závěru. 

Kluci z Béčka bohužel oba útoky nezaběhli dle svých představ. U prvního byl problém na rozdělovači se zamotanými hadicemi, při pokusu druhém košař dokonce uklouzl, doslova se posadil na zadek a bylo po naději bojovat o stupně vítězů.

Dívkám se dařilo
Do Kopřivnice s námi jely i dívky. Sice opět nekompletní, ale s pomocí děvčat z Hutiska-Solance rozběhly první útok na jistotu. V konkurenci pouhých dvou družstev žen, a ještě ke všemu obou z Vigantic, by byla škoda mít neplatný pokus a přijít o umístění. První útok tedy jistota a průběžné třetí místo. Druhý útok, obdobně jako u družstva mužů z Áčka, měl proběhnout "na krev" a vyšlo to! Holky s velmi pěkným útokem také zaznamenaly svůj osobní rekordní čas s konečnou hodnotou 18.829! Bohužel o půl vteřinky uteklo druhé místo, takže i s osobním rekordem holky na třetím místě zůstaly.

Víkendové zápolení považuji za úspěšné už jen proto, že se pořádně nedalo na Dolině trénovat jak díky počasí či pro neúčast a nekompletní sestavu.

Co nás ještě čeká?
Blíží se závěr sezony a čekají nás poslední tři soutěže: 4.října jedeme na October cup do Babic, 11.listopadu na memoriál Davida Žejdlíka opět do Podhradní Lhoty. Závěrečný závod bude nejprestižnější. Je to recesní soutěž Velké říjnové socialistické revoluce 25. října v Širokém Dole (cca 140km od Tylovic), kde budeme čelit konkurenci 150 nejlepších družstev z celé České republiky. A že u nás máme opravdu zdatné hasiče, o tom svědčí tato zpráva: Česká reprezentace v požárním sportu vybojovala stříbrnou medaili na mistrovství světa v Kazachstánu. V jednotlivých disciplínách máme zlatou ve štafetě, stříbrnou v požárním útoku a bronzovou na 100m překážek v jednotlivcích!

Stanislav Gajdůšek