Jdi na obsah Jdi na menu

Zasportujeme si na Harcovně?

Spektrum Rožnovska dne 6. března 2008 na svých stránkách uvedlo: „Až na druhý pokus se podařilo městu prodat pozemky v bývalém fotbalovém areálu Harcovny. Druhý záměr na prodej Harcovny už nepožadoval zachování sportoviště,ale zatraktivnil areál možností zástavby. "Nabyvatel pozemků však bude muset vybudovat na těchto prostorách hřiště o velikosti zhruba 500 metrů čtverečních,“ uvedl již dříve starosta města Jaroslav Kubín.“

studie-z-roku-2008.jpg

Na snímku studie Harcovny zveřejněná ve Spektru Rožnovska 6. března 2008

 

Aktuální plán z roku 2013, v němž má nyní hřiště pro veřejnost podobu nepravidelného trojúhelníku o rozměru 382 metrů čtverečních, si lze stáhnout zde:

Přitom Energoaqua ve své původní prezentaci, s níž se jako jedna ze tří firem v roce 2008 ucházela o pozemky na Harcovně, představila plán sportovní zóny. Jak uvádí již výše uvedené vydání Spektra Rožnovska, Energoaqua počítala se  zachováním současné polohy šaten, v jejichž blízkosti by měly vyrůst tenisové kurty, které by v zimě chránila pneumatická konstrukce. Druhou alternativou bylo hřiště na plážový volejbal a squashové kurty. Více informací najdete zde:

(MTA)