Jdi na obsah Jdi na menu

Zahrajeme si na Harcovně volejbal?

Dvě hodiny trvala v úterý 25. června schůzka zástupců Odboru výstavby a územního plánování města Rožnova pod Radhoštěm s představiteli firmy Energoaqua a tylovickými občany. Jednání se uskutečnilo v souvislosti se zahájením územního řízení areálu bývalého tylovického hřiště, na němž má do roku 2015 rožnovská společnost Energoaqua vybudovat rodinné a bytové domy.

Zástupci tylovické veřejnosti se zajímali zejména o budoucnost stávajícího chodníku, který nyní prochází areálem bývalého hřiště a hojně ho využívají děti při cestě do školy, senioři a další spoluobčané. Představitelka firmy Energoaqua Ing. Renáta Havelková ubezpečila přítomné, že stávající chodník sice zachován nebude, ale zhruba dva až tři metry pod ním investor vybuduje komunikaci (zřejmě ze zámkové dlažby) o šířce cca 3 metry. V obytné zóně poslouží zejména pro pěší, cyklisty a umožní vjezd rezidentů přilehlého bytového domu k zaparkování svých automobilů.

Další bod, který Tylovjany zajímal, bylo zachování sportovního areálu pro veřejnost. Jak uvedla Ing. Renáta Havelková, podle smlouvy s městem Rožnov je Energoaqua povinna vyčlenit pro veřejně přístupné hřiště plochu o rozměru 500 metrů čtverečních. „Ve smlouvě však není uvedeno, že tato plocha má být vcelku,“ zdůraznila R. Havelková a podotkla, že ve stávajícím plánku jsou zamalovány tři plochy na relaxační a sportovní účely, přičemž jejich celkový rozměr je 890 metrů čtverečních. Tylovjané však namítli, že na ploše nepravidelného trojúhelníku o celkovém rozměru 383 metrů čtverečních se těžko dá hrát volejbal, tenis apod. Ing. Havelková Tylovjany upozornila na jinou možnou variantu - obdélníkové hřiště poblíž hlavní cesty o rozměru 307 metrů čtverečních. Dodala však, že bude nutné najít provozovatele takového hřiště.

Kdo hřiště vybuduje a bude ho následně provozovat, to už je na dalším jednání zástupců Tylovic se společností Energoaqua. Ta se dalším schůzkám nebrání a má zájem o spolupráci. Kdo však jsou zástupci Tylovic? Není to Libuše Miarková, Jan Surý, Michal Solanský a Tomáš Mokroš, kteří ze své vlastní iniciativy přišli na úterní jednání. Bylo totiž poslední možností pro vyjádření připomínek k územnímu řízení ohledně bývalého tylovického hřiště. Chtějí-li Tylovjané sportovní vyžití pro své děti, chtějí-li si pohlídat výstavbu chodníku v obytné zóně, chtějí-li řešit i další palčivé problémy, potřebují mít osadní výbor, který tisíc občanů Tylovic bude zastupovat. Problémů máme v naší příměstské části více než dost a v hospodě u piva je nevyřešíme.

Text a foto: (MTA)